Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


Yeşil Bayrak Ödül Başvuruları Başladı !

 

2020 Yılı Yeşil Bayrak Ödülü başvuruları başlamıştır. Eko-Okullar Programı kapsamında; 

*2018–2019 eğitim-öğretim yılı itibari ile çalışmaya başlamış olan ve ilk kez ödül başvurusunda bulunacak okullar ile *2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonunda Yeşil Bayrak almış olup sonraki 2 yıl boyunca farklı bir konu ile Program'a devam eden okullar Yeşil Bayrak başvurusunda bulunabilirler. Bu şartları sağlayan okulların 10 Şubat-6 Mart tarihleri arasında;

1)   İnternet sayfamızda bulunan Yeşil Bayrak Ön Başvuru Formunu doldurarak internet üzerinden göndermeleri,

2) "Yeşil Bayrak Başvuru Dosyası"nı içeren CD'yi de oluşturup kargo ile iletmeleri gerekmektedir. Mart 2020 Cuma dosyanın kargoya verilmesi için son gündür!  Daha sonra kargoya verilen CD’ler kesinlikle kabul edilmeyip geri gönderilmektedir. Dosya içeriği hakkında bilgi almak için lütfen internet sayfamızda (www.ekookullar.org.tr)  yer alan "Yeşil Bayrak Ödül Başvurusu" bölümünü inceleyip dosya içeriğini belirtilen şekilde hazırlayınız.

 

Önemli Not1 :   Yeşil Bayrak başvuru sürecinde internet üzerinden ön başvuru tek başına yeterli değildir.  Mutlaka "Yeşil Bayrak Başvuru Dosyası"nı içeren CD'nin de kargo ile gönderilmesi gerekmektedir.  Yeşil Bayrak Başvuru Dosyası eksik olan okullar ön başvuru formu göndermiş olsalar dahi bayrak başvurusu yapmamış sayılmaktadırlar.

Önemli Not2 :   Eksik belgesi olan okulların başvuruları kabul edilmemektedir. Bu kapsamda başvuru yapan her bir okulun Eko-Okullar internet sayfasında yer alan okul profillerinde son 2 seneye (2018-2019 ve 2019-2020) ait 2 adet katılım payı, 2 adet eylem planı ve 3 adet dönem sonu raporu bölümünün altında "Yeşil Tik- "  işaretinin bulunması gerekmektedir. Başvuru yapacak olan okullar okul profillerine giriş yaparak belgelerinin tam olup olmadığını kontrol edebilirler.

Önemli Not3 :  Hafta sonu kargonun iletilmeme ihtimalinin (ofisimiz hafta sonu kapalıdır) ve son dakika aksaklıklarının göz önüne alınarak dosya gönderme işleminin son güne bırakılmaması okullarımızın lehine olacaktır.  

Önemli Not4 :  Eko-Okullar programı kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz her fotoğraf Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ve FEE tarafından basılı ya da elektronik doküman (kitapçık, haber, sosyal medya vb.)  olarak kullanılabilecektir. Bu sebeple lütfen bizlerle kullanılmasında sakınca görmediğiniz fotoğrafları paylaşınız.