Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


Küresel Eylem Günleri (Global Action Days) Kampanyası Webineri

 
 
#MyActionsMatter – #BenimEylemlerimÖnemli- Kendimizin ve yeryüzünün iyiliği için gerçekleştirilecek eylem odaklı bir kampanya.
 
22 Nisan 2021 Uluslararası Yeryüzü Günü’nde 77 ülkeden binlerce eğitimci ve öğrenci ““My Actions Matter-Benim Eylemlerim Önemli” Kampanyası’na katılmak için bir araya geliyorlar. Söz konusu Küresel Eylem Günü Kampanyası, katılımcıların niyetlerini belirginleştirip somut eylemlere dönüştürme ve yeni ekolojik davranış kalıpları oluşturmaları yoluyla daha farklı yaşamalarını ve davranmalarını amaçlayan  el izi formunda 21 günlük “İyilik Dolu Pozitif Eylemler” yolculuğu olarak tasarlandı. 
 
Kampanya, gençleri, yaratıcı ve interaktif bir aplikasyon olan TreasureEarth aracılığı ile yeryüzüne karşı daha sevecen ve iyileştirici olmalarını sağlayacak günlük  somut eylemlere yönlendirecek. Kampanya, okul toplumunu FEE ağında birleştirirken bireysel eylemlerin kendimizin ve doğanın iyiliği için ne kadar önemli ve doğrudan bir etki yarattığını gösterecek.   Üç hafta sürecek kampanyanın her bir haftası aşağıdaki temalara ayrılacak:
 
1. Hafta - Küresel Biyoçeşitliliğin Korunması
2. Hafta - Çevresel Kirliliğin Azaltılması
3. Hafta - İklim Eyleminin Güçlendirilmesi  
 
Okulunuzu bu kampanyaya katılmaya ve sizleri, öğrencilerinizi bu yolculuk için motive etmeye davet ediyoruz. Uzmanlardan oluşan bir takım tarafından oluşturulmuş aktvitelerin, gençleri, davranışları ve çevrelerine karşı tutumları açısından daha sorgulayıcı ve dikkatli kılacağına inanıyoruz. Umuyoruz ki gerçekleştirilecek bu küçük eylemler, gençleri yeryüzünün çevreci vatandaşları haline getirecek dönüştürücü bir süreç yaratacak!
 
2 Nisan Cuma 13:00 - 15:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Türkçe webiner ile kampanya hakkında bir bilgilendirme sunumu yapılacaktır. 
 
Webinerimize katılım için herhangi bir kayıt formu gerekmemekte olup, belirtilen gün ve saatte aşağıdaki giriş bilgileri ile zoom** üzerinden katılım sağlayabilirsiniz.
 

https://zoom.us/j/95843255245?pwd=SEV0ZkZycGJtQ1BWcFd5UVJtb2F4UT09

Meeting ID: 958 4325 5245

Passcode: 273429

**Zoom toplantısı katılımcı sayısı 100 kişi ile sınırlı olduğu için toplantı saatinde zooma giriş yapamayan öğretmenlerimiz, toplantıyı, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı youtube kanalına abone olup,  canlı olarak izleyebilirler.
 
Kampanya ile ilgili İngilizce webinar ise 7 Nisan 15:00’da gerçekleştirilecek olup katılmak isteyen okullarımız https://www.ecoschools.global/webinar linkinden kayıt olabilirler.