Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


II. Dönem Sonu Raporları İçin Son Yükleme Tarihi 24 Haziran Cuma 17:30'dur

 

II. dönem sonu raporlarının Eko-Okullar internet sayfasında yer alan okul profillerine yüklenmesi için son tarih 24 Haziran Cuma günü saat 17:30’dur. Her okulun (yeşil bayrak ödülüne hak kazanan okullar da dahil olmak üzere kayıtlı tüm okullar) okul e-postası ve şifresiyle sayfada yer alan okul hesaplarına giriş yapıp "II.dönem raporu yükle" kısmını tıklamaları ve belirtilen tarihe kadar raporlarını yüklemeleri gerekmektedir.

Not I: Dönem sonu raporlarında yapılan her etkinliğin en az bir fotoğrafı olmalı, yüklenecek belge "word" ya da "pdf" dosyası olarak yüklenmeli ve dosya boyutu en fazla 4 mb olmalıdır. Dosya boyutunu küçültmek ve dönem raporları hazırlanırken dikkat edilecek hususlar için http://ekookullar.org.tr/Icerik/IcerikDetay.aspx?refno=8 linkini ziyaret ediniz.

Not II: 24 Haziran saat 17:30'dan sonra sistem kapanacak ve bu tarihe kadar belgelerini yüklemeyen okulların raporları eksik olarak işlenecektir. Raporları eksik olan okulların Yeşil Bayrak başvuruları kabul edilmemektedir.

Okul e-postası ve şifrelerini hatırlamayan öğretmenlerimiz ekookullar@turcev.org.tr adresine bir sorgu e-postası attıklarında şifreleri kendilerine iletilecektir.

Not III: Belgelerinizin altında kum saati işareti olması, belgenin sizler tarafından başarı ile yüklendiği anlamına gelmektedir. Belgeler detaylı bir şekilde incelendiğinden ötürü, okullar tarafından yüklenen her belge yüklenildiği anda onaylanamamaktadır. Bu bağlamda belgesinin altında kum saati işareti gören öğretmenlerimizin telaşlanmamalarını rica ederiz. Altında kum saati işareti olan belgeler en geç 1 ay içerisinde onaylanacak ve yeşil tik ile işaretlenecektir.