Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Eko-Okullar Programı Yeni Kayıt-Kayıt Yenileme Dönemi Hakkında...

 

Eko-Okullar Programı yeni kayıt-kayıt yenileme dönemi  1 Ağustos Pazartesi günü başlamış olup 7 Ekim Cuma 17:30 tüm belgelerin yüklenmesi için son gün ve saat olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda yeni kayıt olacak ya da kayıt yenileyip Program’a devam edecek okulların, 7 Ekim Cuma günü 17:30'a kadar Eko-Okullar internet sayfasında yer alan okul profillerine giriş yaparak aşağıdaki maddelerin tümünü tamamlamış olmaları gerekmektedir:

  • Eko-Okullar internet sayfasındaki (www.ekookullar.org.tr) okul profiline giriş yapılarak "bilgi güncellemesi" yapılır (Okul profil bilgilerinde herhangi bir değişiklik yoksa bilgi güncellemesi yapılmasına gerek yoktur).*
  • "Katkı payı" yatırılır ve tarayıcıdan geçirilen dekont okul profilinde yer alan “katkı payı yükle” bölümüne yüklenir (875.00 TL)**
  • Çalışılacak konu ile ilgili "eylem planı" hazırlanır ve okul profilinde yer alan “eylem planı yükle” bölümüne yüklenir.  

*Okul profiline giriş için gerekli e-posta ve şifresini unutan öğretmenlerimiz, ekookullar@turcev.org.tr adresine okul isimlerini belirterek şifrelerini soran bir e-posta attıklarında e-posta ve şifreleri kendilerine iletilecektir.  

**Katkı Payı yatırılırken dekont üzerinde okul adı ile şirket unvanlarının belirtilmesi faturanın sağlıklı kesilmesi için önemlidir. Banka hesap numaramıza http://www.ekookullar.org.tr/Icerik/icerikDetay.aspx?refno=26#.Xy07DogzYdU linkinden ulaşabilirsiniz.

Not: Akbank ile yapılan anlaşmaya göre; Eko-Okullar Programı katılım payı ödenmesi sürecinde söz konusu bankanın internet/şube ya da atm'si aracılığı ile  yapılan ödemelerde, okullarımızdan masraf, komisyon vb. herhangi bir ek ödeme alınmayacağı karara bağlanmıştır. Anlaşma sadece Akbank ile yapılmış olup bu durum diğer bankalar için geçerli değildir. Okullarımız diğer bankalardan ödeme yapmayı tercih ederlerse masraf ve komisyonunun katılım payından kesilmemesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı hesabına geçecek katılım payı miktarının 875.00 Türk Lirası olması gerekmektedir.