Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


Yeşil Bayrak Ödülü Başvuruları Başladı!

 

Ülkemizde 6 Şubat 2023 günü gerçekleşen depremlerin yol açtığı yıkım ve kayıplar hepimizi derinden üzdü. Depremlerden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, depremde sevdiklerini kaybeden herkesin acısını paylaşıyoruz. Başımız sağ olsun. Bu olumsuz süreci en az kayıpla atlatmak en büyük temennimizdir.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi  Yeşil Bayrak Ödülü başvuruları 6 Şubat- 3 Mart 2023 tarihleri arasında alınması planlanmış olup, yaşanan deprem felaketi nedeni ile son tarih 17 Mart 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Okulların Eko-Okul profillerine giriş yapıp sayfanın alt kısmında yer alan “YEŞİL BAYRAK BAŞVURU DOSYASI GÖNDERMEK İÇİN TIKLAYINIZ” linkini tıklayıp bu alanı doldurmaları yöntemi ile yapılacaktır.

Bu kapsamda Eko-Okullar Programı’nda; 

*2021–2022 eğitim-öğretim yılı itibari ile çalışmaya başlamış olan ve ilk kez ödül başvurusunda bulunacak okullar ile *2020-2021 eğitim-öğretim yılı sonunda Yeşil Bayrak almış olup sonraki 2 yıl boyunca farklı bir konu ile Program'a devam eden okullar Yeşil Bayrak başvurusunda bulunabilirler. Bu şartları sağlayan okulların 6 Şubat - 17 Mart tarihleri arasında;

1) Okul profillerinde yer alan ilgili linki tıklayarak başvurularını yapmaları gerekmektedir. 17 Mart 2023 Cuma başvurunun yapılması için son gündür!  Daha sonra sistem kapatılacak ve sonrasında yapılmak istenilen başvurular alınamayacaktır. 

2)Dosya içeriği hakkında bilgi almak için lütfen "Yeşil Bayrak Ödül Başvurusu" bölümünü inceleyiniz ve dosya içeriğini ilgili uyarıları dikkate alarak yükleyiniz.

Önemli not 1: Etkinlikleri kapsamında Yeşil Bayrak başvurusu için hazır hissetmeyen okullarımız çalışmalarına devam edip bayrak başvurularını bir sonraki sene gerçekleştirebilirler.

Önemli not 2: Yeşil Bayrak başvuru alanı sadece yukarıda belirtilen başvuru zamanı gelmiş okullar için aktiftir. Henüz başvuru zamanı gelmemiş okulların profillerinde bu bölüm yer almamaktadır.

Önemli not 3:  Son dakika aksaklıklarının göz önüne alınarak dosya yükleme işleminin son haftaya bırakılmamasını rica ederiz.