Eko-Okullara Hoşgeldiniz

Eko-Okullar Nedir ?

Eko-Okullar Programı, okul öncesi ile ilk ve orta okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Üye Girişi (Mevcut Üyeler İçin)

Şifrenizi mi unuttunuz ?

Üye değil misiniz?

Siz de okulunuzu internet sitemize üye yaparak Eko-Okullar Programı'na dahil edebilir, okulunuz için Yeşil Bayrak almaya hak kazanabilirsiniz.

Üye olmak için tıklayınız


2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yeşil Bayrak Ödül Töreni Ankara'da Gerçekleştirildi !

2024 yılı Yeşil Bayrak Ulusal Ödül Töreni 25 Mayıs tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Büyük Tiyatro Salonu’nda yapılmıştır. Törene, Milli Eğitim Bakanlığı, Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Sayın Sedat Abdulhakimoğulları, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizm Eski Bakanı Sayın Doç. Dr. Abdulkadir Ateş, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve ülkemizin dört bir yanından Yeşil Bayraklarını teslim almak üzere gelen öğretmen, öğrenci ve idareciler katılmıştır. 
 
Eko-Okullar Eskişehir İl Koordinatörü Sayın Nadir Erdem ve Eskişehir Çevre Çocuk Meclisi Başkanı Bade Hanzade Metin’in Eskişehir özelinde gerçekleştirilen Eko-Okul ve Çevre Çocuk Meclisi sunumlarının ardından Beştepe Ortaokulu öğrencileri çevre temalı gösterilerini sunmuş ve Yeşil Bayrak Ödüllerinin sahnede ilgili öğretmen, öğrenci ve idarecilere tesliminin ardından coşkulu bir kutlama havasında geçen tören sona ermiştir. 
 
İki yıl boyunca gerçekleştirdikleri Eko-Okul çalışmaları sonucunda Yeşil Bayrak Ödülü’ne hak kazanan tüm öğretmen, öğrenci ve idarecilerimizi tekrar tebrik eder, Yeşil Bayraklarının daima dalgalanmasını dileriz.